Konvertiti

tribinabihacU organizaciji udruženja Poziv u raj, Omladinskog kulturnog centra ''Atis'' iz S. Mosta, te Islamskog pedagoškog fakulteta iz Bihaća, 25.03.2010., god., u Bihaću, u večernjim satima, u prostorijama IPF-a, upriličena je javna tribina pod nazivom NAŠ PUT U ISLAM.

Učesnici tribine su bili gosti iz Njemačke, konvertiti Sven Lau (Njemačka) i Efstatioss Tsionis (Grčka), koji su velikom broju prisutnih Bišćana, ispričali svoje životne priče, odnosno, ključne momente koji su na njih utjecali i zbog čeka su konvertirali u islam.

Auditorij nije krijo svoje oduševljenje, te je tribina bila prožeta itekako emotivnih, ali i rodasnim momentima. Vjerujemo da je grad Bihać sa ovom tribinom počešćen još jednom kulturnom, vjerskom, ali i društvenom manifestacijom, što ovaj herojski grad zaista i zaslužuje.

Odmah sutradan, pod istim nazivom – NAŠ PUT U ISLAM, sa istim učesnicima, u organizaciji udruženja Poziv u raj, Omladinskog kulturnog centra ''Atis'' iz S. Mosta, te Medžlisa IZ S. Most, u sali Starog hotela u Sanskome Mostu, upriličena je javna tribina.

Veliki broj Sanjana, prije svega svojim odazivom, iskazali su dobrodošlicu našim gostima, te sa velikom pozornošću pratili tribinu.

Nakon izlaganja naših gostiju, uslijedila su i pitanja, nakon čeka su se prisutni imali priliku lično upoznati sa učesnicima tribine.

Tribine su također bile i medijski popraćene, a iste će se u narednih 6 dana održavati u sljedećim gradovima; Maglaj, Zenica, Sarajevo, Travnik, Tuzla, Tešanj.

Više o terminima i lokacijama na kojima će se održavati tribine, pogledajte ovdje

 

        Video: