Tekstovi

U prepunim prostorijama Islamske Zajednice Džemata Fedžr u Minhenu pred Izet ef Bibićem  23.06.2012, Miomirka V(21.god), javno je očitovala svoj ponovni povratak Islamu.Prostorije Islamske zajednice su bile premale da prime braću i sestre koji su u velikom broju došli da daju podršku  sada već Lejli V.

Nakon što je izgovorila riječi šehadeta, Lejla se kroz suze radosnice zahvalila svima koji su došli da je podrže“ To meni puno znači i hvala vam, hvala Izet ef., i svima vama“  bile su riječi naše sestre Lejle.

Izet ef Bibić je sve prisutne  podsjetio na hrabrost Lejle i njenu snagu koja je pobjedila i razbila sve Šejtanske spletke“ Ona treba da bude primjer svima nama kako se pobjedjuje prokleti Šejtan“ bile su izmedju ostaloga riječi Izet ef Bibića pred kojim za  4 godine njegovog rada i angazmana  12 osoba iz Minhena  javno izreklo riječi šehadeta.

Ovom svečanom čnu pridsustvovao je i prof. Dr. Džemaludin Latić, koji je u veoma emotivnom obraćanju poželio svaki hair sestri Lejli a onda je nastavio sa nadahnutom i poucnom tribinom koja je razgalila srca i duse pridsutnih.

Molimo Allaha (dž.š) da Lejli podari svaki hair u njenom budućem životu.

(sandzaklive.rs)