Tekstovi

Pre više od četiri stotine godina početkom avgusta Osmanlije su osvojile Beograd, a pre 25 godina takođe početkom avgusta, nekoliko kilometara od mesta gde je Beograd osvojen, na spratu Zvezdarske bolnice, rodila sam se ja.Dali su mi ime Enisa. Da, ja sam rođena u muslimanskoj porodici, ali tu činjenicu nisam u potpunosti mogla doseći sve do svog punoletstva. Praviću se puno puta da sam neko drugi ne bivajući svesna  da se svog porekla  ne bi trebala stideti.

Na mestu gde se danas nalazi Savezna skupšitna u Beogradu nekada se nalazila najveća džamija na Balkanu. Šta mislite koliko sam puta prošla pored nje i ne znajući nekadašnji značaj tog mesta? Ako se spustite nekoliko ulica niže videćete da je sačuvana jedna građevina.  Bajrakli džamija. Sakrivena i gotovo neprimetna postala je moj drugi dom. Zajedno sa svojim starijim bratom i sestrama u islamu bili smo gosti ove Allahove kuće. Tu se počela rađati iskrena, prava, čista ljubav prema islamu i muslimanima. U njoj sam upoznala svoje srodne duše - sestre koje su prihvatile islam. Njima je to uglavnom bio jedini dom jer su tu bile zaštićene i sigurne što u svojim kućama nisu mogle biti.

One su izabrale Istinu, čvrsto i odlučno, drugi to nisu shvatali. Drugi to nisu želeli da čuju. U Beogradu svako može biti ono što želi ali musliman ne može svako postati. Allahova Milost dopire do onoga Koga On želi uputiti i zaista je taj put veličanstven. Zaista je taj put težak i lak, završetak mračnog i početak novog života. Jer, bez islama života nema. Sve pre toga jedino se preživljavanjem može nazvati.


Moja priča počinje i nekako se uvek vraća na mesto gde si rođen. Meni je tu ipak najlepše, ...kao Poslanik alejhi selam koji plače za Mekom i čezne za povratkom u nju, moja duša čezne za povratkom u grad gdje sam se rodila, odrasla, ponovo rodila u islamu i zbog islama otišla iz njega.

Kroz nekoliko narednih rubrika, ako Bog da, vodiću vas kroz svoju knjigu „Prihvatile su islam kao Belkisa“ koja je, hvala Allahu, do sada probudila mnoga uspavana srca i učvrstila ona tek probuđena. Molim Allaha da ona bude dokaz za mene, a ne protiv mene, na Sudnjem danu. Esselamualejkum

Sestra Enisa



Za sve informacije o kupovini knjige ili slično možete dobiti na kontakt tel:

+38762/726-505 ili mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.